D17x- De la Caixa d’Estalvis de la Diputació de Barcelona (1928-1930) (d3)

A mitjans del mes de gener del 1928, obre la primera Oficina de la Caixa a Badalona, amb un acte on hi assistiran una nombrosa representació de personalitats, i on es fara entrega als alumnes de diferents escoles de la ciutat de 150 llibretes, amb una imposició inicial de 10 Ptes., que serà un referentper a afavorir l’estalvi des de l’estapa escolar.
A l’octubre del mateix any 1928, trobem la noticia de que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltru felicita a la Caixa d’Estalvis Provincial, per haver contractat un local per a la seu de l’oficina a la població, i de l’acord del Consistori de que els serveis de Tresoreaia de l’Ajuntament es contractarien amb aquesta entitat.

Al desembre hi trobem una ressenya de l’intervenció del diputat Sr. Torras, en el sentit d’agrair el suport de la Diputació a les activitats de la Caixa Provincial i l’intenció de que la mateixa assoleixi el lideratge entre les caixes.
El 1929 será un any important per a Barcelona, amb la celebració de l’Exposició Internacional de Barcelona; destaquen com a noticies relacionades amb la Caixa d’Estalvis provincial les seguents, amb la data en que apareixen a La Vanguardia, i que son reproduides mes aval :
x El 20 de febrer, es fa esment dels premis i retorn de l’import de les matricules ala alumnes de l’Escola del Treball que en son acreedors, i que poden recollir les llibretes de la Caixa, a l’oficina de l’esmentada Escola.
x El 9 de març, El President i membres de la Comissió Permanent de la Diputació, obren una suscripció publica per a fer un detall al Delegat d’Hisenda de Barcelona, per la tasca professional que realitza, i que ha rebut la Gran Creu al Merit Civil, ingresos que es poden fer a la Caixa Provincial.
x El 29 de juny, es fa la cloenda de la II Assemblea de la Confederació Espanyola de Caixes Benefiques, que a mes de les notables conclussions de la trobada, les tres caixes amb seu a Barcelona, van fer els honors i varen invitar als participants a diferents esdeveniments i concretament la Caixa d’Estalvis Provincial, va organitzar una excursió a Montserrat.
x L’u de novembre es fa esment de la celebració de la V Festa de l’Estalvis, que com en altres anys es va fer al Saó de Cent de l’Ajuntament, organitzat per les tres caixes barcelonines, amb l’assistencia d’autoritats i representats de les diferents institucions, i on es varen repartir premis i llibretes per incentivar la diada, i les aportacions que fan les caixes en la promoció de l’estalvi i d’iniatives socials que patrocinen. L’acte va comptar amb dues conferencies que varen posar de relleu la tasqca que es desenvolupa a traves d’aquestes entitats.
x El 25 de febrer de l’any 1930, es fa esment en el resum de l’accio feta per la Diputació, abans de la renovació dels Diputats Provincials, i especificament es menciona l’exit de funionament de la Caixa d’Estalvis Provincial, ara ja amb les seus obertes de Badalona, Igualada i Vilanova i la Geltru.
x El 23 de març consta que s’ha constituit el nou Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis Provincial, amb esment dels membres que la formen.
x El 24 d’abril hi ha la noticia de que la Caixa d’Estalvis Provincial obrirà un compte amb 25 Ptes. a tots els nens i nenes nascudes la diada de Sant Jordi.
x El 3 d’agost es fa esment del total d’operacions fetes el mes anterior i que han suposat un import de 1.499.880 Ptes de imposicions i 830.262 Ptes en reintegres.
x El 1 de novembre la Caixa d’Estalvis Provincial fa la convocatoria de diferents premis, beques, i ajuts a treballadors, joves i alumnes, clients de les oficines de l’entitat i que reuneixin criteris d’habitualitat,comajut i foment de l’estalvi popular.
x El 9 de novembre es ressenya l’acte organitzat per la Caixa d’Estalvis Provincial a Badalona, concretament al “Cine Nuevo”, amb motiu dela Diada de l’Estalvi que s’havia posposat, per uns incidents ocorreguts a la ciutat; el programa del’acta va consistir en un pase de diferents pelicules entretingudes e instructives, que va reunir un nombros public que va omplenar el local.
x El 24 de desembre del 1930, la Caixa d’Estalvis Provincial, estableix que tots els nens i nenes que neixin el dia de Reis a Barcelona o la seva provincia, tinguin com a obsequi una llibreta, amb una imposició de 10 Ptes,

La Vanguardia – 17 gener 1928, pàg. 16
La Vanguardia – 28 octubre 1928, pàg. 27
La Vanguardia – 30 octubre 1928, pàg. 10
La Vanguardia – 1 novembre 1928, pàg. 12
La Vanguardia – 19 desembre 1928, pàg. 11
La Vanguardia – 30 desembre 1928, pàg. 2

ANY 1929 :

La Vanguardia – 6 gener 1929, pàg. 4
La Vanguardia – 20 febrer 1929, pàg.10
La Vanguardia – 9 març 1929, pàg. 11
La Vanguardia – 29 juny 1929, pàg. 10
La Vanguardia – 1 novembre 1929, pàg. 9

ANY 1930 :

La Vanguardia – 25 febrer 1930, pàg. 8
La Vanguardia – 23 març 1930, pàg. 10
La Vanguardia – 24 abril 1930, pàg. 6
La Vanguardia – 3 agost 1930, pàg. 7
La Vanguardia – 1 novembre 1930, pàg. 7 i 8
La Vanguardia – 9 novembre 1930, pàg. 33
La Vanguardia – 24 desembre 1930, pàg. 6


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.