L87. – A prop dels “500” de La Segarra… (D09)

Part de la capçalera del primer número…
Detall dels primers redactors i equip de treball
Una primera editorial que continua éssent vàlida…

Poques setmanes ens separen de tenir, a les mans, el número 500 d’aquesta revista, que es fa sentir propera, i què ens transmet cada mes el batec de la informació de Santa Coloma, i de la Baixa Segarra.
Però no es pot començar, aquesta entrada, sense fer un reconeixement a l’Anna Albareda, com a part important del motor per arribar a aconseguir aquestes 500 realitats, amb l’engranatge i complicitat de tot un equip i Consell de Redacció que ho ha fet possible, malgrat tots els inconvenients, que aquesta pandèmia, hi ha posat.
Aquests 500 números, representen elaborar 500 exemplars diferenciats; són projectes començats de 0, a partir de la cerca, d’anunciants, de l’editorial, l’opinió de la revista, de recollir dades per les seccions què són habituals, activitats, resultats esportius, activitats culturals, festes i aplecs, treballs d’història, col·laboradors informats en la història propera o llunyana, aportació de veïns quê transmeten aquella informació específica, o les entrevistes… tot això es va perfilant, prenent cos, fins que al final tenim l’exemplar per gaudir-lo.
Potser sembla fàcil, explicat així, però no dubto que en el dia a dia de la Revista es respiren nervis, tensions, trucades reclamant articles o informacions, compaginacions, retocs, recomposicions…
Hi ha quelcom que hem sembla molt important : la història de la Baixa Segarra no es podria, o podrà, entendre sense la consulta als continguts de la Revista, com a mitjà de comunicació local, per apropar-nos a una realitat que batega amb força, de vegades complexa, difícil, reivindicativa, encaixada físicament al límit de la província, però que manté una vitalitat associativa pròpia, singular, i amb empenta.
El lector esporàdic  podrà pensar que el número 500, és aquell que va entre el 499 i el 501 : pura realitat numèrica; però, al darrera d’aquestes pàgines, hi trobarem la realitat d’una societat colomina i baix segarrenca que es revela a desaparèixer sota les corrents globalitzadores i normalitzadores i es reafirma, cada dia, amb les seves iniciatives.
La revista és un element puntal d’aquesta realitat i forma part del nostre dia a dia : esperem gaudir de molts números… que ens portin alegries i futur, realitats i projectes, innovació, protecció i difusió del passat i manteniment del patrimoni…tot allò que ens ha d’ajudar a mantenir aquesta personalitat.
Benvingut “500”

.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.