C46.- El client ens ha de veure : cal seduir-lo…

Les relacions comercials i de treball han de ser prioritariament personals en aquest moment podem contrastar i validar les informacions què ens han arribat per altres mitjans.
De vegades per comoditat, o per simplificar, acostumem a predefinir situacions : per exemple si hem anat a comprar, hem fet un llistat dels productes que necessitem, potser algun no hi serà, o no serà de la marca què fem servir, o el producte no estarà en el punt de maduració que esperavem, o no n’hi haurà ,o potser requerirem l’opinió del botiguer per escollir una o altra varietat… : en aquests casos, haurem de substituir algun producte…
L’exemple ens pot servir per ratificar què no sempre tenim la informació concreta i anticipada per assolir el nostre objectiu.
Podria ser el cas d’un client d’internet que fa les compres directament a la web, al producte que satisfaci la seva necesitat, serse verificar-ho personalment.
Quan s’ha de canviar un producte per altre, o la compra no és presencial, podem pensar què és un client perdut ? NO, hem de seduir-lo amb altres opcions, al igual que hem de cuidar aquell que ens visita habitualment, i què mai l’hauriem de donar per segur.
Per captar i mantenir un client, hem de valorar molts factors :

  1. L’hem de seduir doblement, d’una banda per l’efecte engrescador d’un aparador que visualment li cridi l’atenció, on hi pugui percebre aquell producte o servei, de temporada, o què només el pugui trobar al nostre establiment, un aparador atent i col.laborador a les activitats socials, què demostri actualitat , o què potser tingui productes o serveis especifics a algun col.lectiu sensible.
  2. L’hem de seduir a l’entrada, perceben aquests trets de comunicació visual que ens donen una primera intencionalitat de la seva acció : si és client habitual o casual, si entra dubtant o després de mirar l’aparador, si detecta potser que hi ha molta gent davant i s’espera…, si només té intenció de mirar…
  3. L’hem de seduir posant a la vista aquells productes o serveis què més ens identifiquin com a establiment, els què portin la nostra marca, segell, o de producció propia, amb una correcta il.luminació, i res que pugui distreure la seva atenció, com publicitats genèriques d’altres marques…
  4. L’hem de seduir amb l’atenció, preferentment, quan estem atenent a altres clients que mereixen tota l’atenció, amb un : “de seguida estic per vostè”, o derivant tasques més delegables (envolicar, agafar una comanda, atendre el telèfon…).
  5. L’hem de seduir amb les recomanacions; el client ha de detectar que coneixem bé el producte, el que li podem recomanar, i també amb una decoració ambientada, selecta què envolcalli la qualitat del producte per ell mateix. Que visulitzi amb facilitat tota la varietat de productes, amb la seguretat de què veure-ho, pot fer-li recordar la compra de quelcom què no hi pensava.
  6. L’hem de seduir amb la salutació : si és un client nou, preguntant o detectant d’on ve (què ens permet valorar la compra de clients no locals, o desxifrar com ens ha conegut o qui l’ha recomanat…)
  7. L’hem de seduir fent una valoració i avaluació d’algun producte què ens ha demanat i no el teniem, del volum de la compra feta, d’alguna promoció per la qual s’hagui interessat…
  8. L’hem de seduir amb alguna promoció que dongui opció a que retorni a veuren’s : una promoció d’alguna campanya propera, d’algun regal de producte, estratègies vàries, perquè cada client és únic.
  9. L’hem de seduir cercant aquella diferenciació què li fa escollir el nostre establiment, en lloc d’un altra; i per això cal estar atent al dia dia a dia de la nostra competència i de tots aquells projectes i propostes que poden fer més visible la localitat : festes locals, aplecs…

El millor reconeixement el tindrem, quan trobem clients què repeteixen la seva visita o d’altres què, per recomanació o motivació, entren per primera vegada…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.