C49xx – Donar vida a les rebaixes…

Les conegudes i potser mal anomenades “Rebaixes” han estat considerades com una formula comercial de treure’s de sobra stocks d’anys passats, i mes recentment treure estocatge de temporada, quan el temps no ha acompanyat en el moment de compra corresponent.

Moltes vegades a mida els dies de Rebaixes (que poden ser d’un mes a un mes i mig), les existencies de productes van minvant, i van quedant talles puntuals de poca venda; en aquests casos els establiments eviten posar a la venda productes de la temporada seguent, ja que perjudicarien la venda de promoció.

Cada vegada mes el client demanda als establiments fisics, una major diponibilitat de models, talles, colors…que requereixen una encertada politica de compra, dosificada en el temps, dels historics de clients…però tot això pot quedar en un no res, com en aquesta epoca en que per la pandemia, els horaris i mobilitat dels clients estan limitats.

Potenciar les vendes en Rebaixes, tampoc pot ser una politica promocional, ja que estem venent a uns preus molt propers als de costos, i per tant cal seguir la seva evolució i tenir unes eines de gestió amb capacitat de captar posibles desviacions en la viabilitat del negoci.

El que si vol fer patent aquesta entrada es que les rebaixes també poden ser moments d’oportunitat :

  1. Organitzar a nivell local, espais on concentrar tendals de diferents establiments, de forma que en una visita, el client pugues trobar una oferta variada.
  2. En establiments, cal oferir peces de roba conjuntades, ofertes de promocions per la compra de diferents productes.
  3. Promocions creuades entre comerços, complementant la oferta
  4. Divulgar el fet promocional de les rebaixes com un periode més dins del calendari comercial.
  5. Fer front a festius promocionals vinguts de for a que malmeten els habits de consum nostre, afavorint o anticipant compres, sota una imatge de modernitat…(per exemple Black Friday…).
  6. El comerç local ha de tornar a liderar la franja de vendes que li es propia, malgrat que la resta d’opcions (comprar en xarxa, portar-ho a casa…) estant esgarrepant percentatges de consum, amb formules poc etiques i mai compromeses amb l’ambit mes proper a la societat que ens envolta.
  7. Potser a nivell individual hi han poques opcions, però si que a nivell participatiu en entitats representatives del sector, es poden aconseguir proposar accions a mig o llarg termini per afavorir tant les rebaixes, com un espai comercial viu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.