L94.- Aprofitem l’Any Sant Jacobeu, per redescobrir la importància de Montargull… (G11)

Estem aproximadament a uns 50 dies del començament del que serà l’any compostelà i d’un jubileu que portarà a pelegrins d’arreu fins a Santiago de Compostela, per diferents camins : fent la ruta complerta, o a trams (segons les disponibilitats i estat físic), a peu, amb bicicleta, en grup o en solitari…

Aquest caminar és sempre una oportunitat espiritual, per a refermar creences i compromisos, una experiència vital. Pel camí hi trobarem fent al mateix recorregut moltes altres persones què, per un motiu o altre, els atrau aquesta celebració, què té una periodicitat irregular, només es celebra quan Sant Jaume cau en diumenge.

Però aquest any ens hauria de permetre fer un salt qualitatiu en la redescoberta dels secrets de Montargull, aprofitant el projecte de restauració de l’església, per aprofundir en la seva història, com encreuament de recorreguts més llargs, o d’escoltar amb veu alta les propostes de veïns i administracions, envers la conservació de l’interès paisatjistic, protecció a la natura, de pas de moltes aus què hi fan estada en els seus desplaçaments o en la forma de conservació de l’indret perquè mantingui la seva identitat, i les properes generacions coneguin el seu passat i la seva realitat.
Potser seria un moment per a fer una jornada de visita guiada, però també d’escoltar a historiadors i estudiosos que hi han treballat directa o indirectament.

Ens manca molt per descobrir…tenim indicis de que Montargull estaria cedit a unes families (sobre l’any 1078)…altres indicis ens parlem de que Montargull formaria part d’un dels camins secundaris del Camí de Sant Jaume, i/o de la Via Mercadera, què des de Barcelona (pel camí Ral), es desviaria a l’indret de La Granada del Penedès, i passaria per Sant Magí de la Brufaganya, abans d’entrar a Santa Coloma de Queralt…
Amb la proposta de la rehabilitació de l’Església de Sant Jaume de Montargull, podem tenir noves fonts de coneixement del passat, amb el compromís de ser  respectuosos i fidels, en homenatge i memòria de la seva història.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.