L95.- la Primera Mostra de Comerç de Santa Coloma de Queralt : ens cal una empenta continuada… (F10)

El dissabte dia 29 de maig va tenir lloc la primera mostra de comerç local, una nova iniciativa per enfortir i conèixer la varietat de productes i serveis que ofereix Santa Coloma, pels veïns de la població i els d’altres indrets propers.

La darrera edició de “La Segarra” també ens ha ofert la ressenya de diferents establiments què en el darrer any, han obert a Santa Coloma, i què complementen el comer actual. Una oferta nascuda en moments difícils i que cal agrair la seva iniciativa i donar-los suport.

En alguna entrada he mencionat que “el comerç crida al comerç”, i de que el client d’un establiment també ho pot ser del veí, i que els establiments no es poden veure com a competidors, sinó com a complementaris.

Amb l’ànim d’ajudar a fer-ho possible, us acompanyo quatre suggeriments, què penso hi poden ser d’interès :

a) Editar un planell local, on hi constin tots els comerços i serveis que ofereix Santa Coloma, amb les dades identificatives, i els llocs d’estacionament més propers, editat amb la publicitat complementaria d’anunciants.
b) Garantir i protegir aquelles façanes, retolacions o mobiliari de botigues antigues o representatives, amb algun grau de protecció, o traslladar, en la mida que sigui possible, alguna d’elles, com a part del que podría ser el futur museu d’història local.
c) Fer un llistat públic d’espais buits, i locals comercials, gestionat des de l’Ajuntament, amb detall de les seves característiques, i dels possibles ajuts, per potenciar d’una part la concentració en zones més concretes, i d’altre subvencionar aquell tipus d’establiment què es considerin essencials per a mantenir un comerç variat.
d) Fer un estudi de la distribució i organització comercial, de la ubicació dels diferents establiments, com a eina de planificació, per a futures accions de creixement.

Informació al mitjans : Com ho ha vist “La Nova Conca” :

La ressenya a “Tarragona Digital”, del 18 de maig :

I a “laciutat.cat”, el 1 de juny :


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.