C60,- Pressoners de la nostra experiencia ?…

Aquesta reflexió afecta a un nombre important de professions, on una part de la nostra responsabilitat o de les accions que decidim, o de les afirmacions que fem venen influenciades per l’efecte d’experiències viscudes.

Aquesta influencia, que en la majoria de vegades es positiva, perquè ens complementa la vessant més teòrica del que anem a fer, pot esdevenir com una comparativa respecte de la decisió presa, i del resultat posterior que s’hn va derivar, o per l’efecte que pot tenir envers situacions noves, que hem de valorar en funció de criteris més personals.

Depenent del sector, àmbit o responsabilitat on estem, aquesta influencia tindrà més efectes en el seu resultat, i que aquests efectes poden tenir una valoració a mig termini.

Comparteixo uns exemples, que poden ajudar a completar aquesta reflexió :

  1. En l’àmbit sanitari, l’experiència en una intervenció quirúrgica anterior, pot fer que tingui certes prevencions, per el que em pugui haver trobat ?
  2. Si estic estudiant i tinc un grup d’amics amb qui tinc molta afinitat, hem pot afectar en la decisió dels estudis que vull fer, prioritzant el mantenir la continuïtat der l’amistat, al fet de matricular-me en uns estudis més afins ?
  3. En l’àmbit comptable, la imputació d’un determinat fet, els criteris d’amortització, o les metodologies per arribar a determinar el resultat final d’un exercici, poden veure’s afectades ?
  4. Si conduïm un vehicle, sempre podrem optar per a fer un recorregut o altre, en funció dels temps o al transit, que ens porti al mateix lloc, d’una forma alternativa…

Peró aquestes prevencions que es mantenen en el temps, poden tenir una caducitat en funció del canvi de lloc de treball, de responsabilitat, o de sector, i de segur que les continuarem tenint en la nostra alerta.

Per tant es bo i positiu de fer rotacions (sempre que sigui possible) dels nostres àmbits de treball a la propia empresa, i que aquesta ho reflexiones, perque aquesta resituació ens permetrà que el nostre cervell s’actualitzi.

També es molt recomanable el treball en equip, que permeti el contacte, consulta sobre situacions puntuals, i compartir-ho.

Les nostres experiències i vivències professionals sempre ens acompanyaran, el que hem d’evitar es que les mateixes tinguin el seu grau correcte d’influir en el resultat de les nostres accions…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.