L114,- Route You : complementant les mancances de wikipedia… Santa Maria de La Cirera (E06)

Es cert que a “Wikipedia” hi figura amb la mateixa expressió, però desmereix quan ho veus a “RouteYou”. Convido a visitar l’església, a gaudir de l’entorn, i conèixer que no es “una cosa”, sinó un símbol del poble, segurament l’edifici més antic de l’indret, i lloc de reunió i pregaria de moltes generacions; podriem dir que es un edifici, una construcció, una edificació amb molta història i estils…

A dalt la referència de “RouteYou” i a baix la mateixa referència a “Wikipedia”

L’absis es semicircular en les seves primeres files; desconeixem si es va finalitzar la seva construcció o va ser durruit o enfonsat, i es va reconstruir amb una altra forma i temps; aquest absis comença amb una lleugera curvatura, però en la seva part central es de forma plana i continua amb la paret de la sagristia, un afegitó que va trencar la linia semicircular, segons es veu a la fotografia.

A l’esglesia no hi ha hagut una rosassa (o un rosetó), ja que no tenia aquest element ornamental, que en els seus origens pretenia omplir de llum i color els interior de l’esglesia; aquest forat arrodonit sobre la porta, ha fet les funcions de facilitar l’entrada de la llum, en una esglesia on no hi han finestres, i estava tancada amb un vidre transparent fixe, en la part més interior, que encara existeix. Fa uns anys es va complementar amb un vidre colorejat i amb la lletra “M”, que està colocat a la mateixa linia exterior de la façana.

Façana de l’església, abans de l’incorporació del vidre actual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.