L116,- La Font de la Cirera, fa 50 anys : és de l’Església ?… (C24)

Queden pocs dies abans de cloure aquest 2021 un d’aquells anys que recordarem, a La Cirera, i arreu per la continuïtat d’una pandèmia què, per segon any ha limitat, la convivència social, el gaudir de moltes de les trobades i festes, i de les xerrades a la Font.

Però, també, ha estat l’any del 50è aniversari de l’espai de la “Font de la Cirera”, un lloc emblemàtic, conegut per tots i lloc de trobada, tant per fer la xerrada informal, com per gaudir de la marinada, o per estendre la vista i veure els camps amb els colors de cada temporada i aquella ombra què a mitja tarda, esdevé plaent, en les diades més caloroses.

Un espai fet amb la col·laboració del poble, amb molta cura, tant per salvar un desnivell (amb uns esglaons inclinats), com per la distribució de l’espai què, visualment, sembla simètric.

És un dels llocs primers que trobem, tant els que hi fem estada, com als visitants esporàdics; fa uns anys alguns caminants i/o ciclistes aprofitaven per emplenar les cantimplores amb una aigua fresca (encara que ara no té totes les garanties sanitàries).

L’espai es un racó senzill i acollidor (la font, la seva pica, dos seients de pedra encarats diagonalment d’esquena a la font, i amb la seva estructura inicial, que no ha estat reformada); a sobre l’aixeta hi ha una pedra gravada, on hi ha la inscripció de ”La Cirera 1971”, i una imatge d’un brollador (aigua sortint de la terra), encara què, altres, hi veuen la imatge d’una palmera, i fa uns anys encara es veia gravat el nom de l’autor.

L’any 2014, amb la immatriculació de l’espai de l’església i el cementiri parroquial, aquest espai ha quedat amb una indefinició de la seva propietat i manteniment malgrat què a nivell de Mossèn, del Arxiprestat i de l’Ajuntament s’hagin fet consultes, no han tingut resposta. Crec que a tots fidels, `propietaris i veïns, ens correspondria que, almenys, l’Arquebisbat tingues la gentilesa de comunicar els límits immatriculats (com seria habitual d’un nou veí), i les condicions o motius que varen optar a immatricular un bé comú a tots els veïns… ; d’aquesta inscripció registral fa més de set anys. Esperem de poder gaudir, petits i grans, les noves generacions, i els visitants d’un espai prou apreciat per tothom

La Fon de La Cirera, amb la paret del Cementiri Parroquial…
Escala, amb la paret del Local social de La Cirera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.