C66,,- Quan no calculem els costos des del principi…

Als reptes de ser emprenedor, i moltes vegades autònom, si afageixen alguns elements que poden distorsionar l’empenta inicial i que cal resoldre en els primers temps. Per ajudar a reflexionar-hi, us faig avinent un decàleg de suggeriments, que us hi podrien ajudar :

1, Separeu els comptes particulars, dels de l’activitat econòmica; a cadascun d’ells hi hauran d’anar-hi els ingressos i despeses corresponents. Això us pot ajudar a fer estats financers, i en l’apartat d’entitats bancaries de valorar el saldo corresponent a l’activitat econòmica.

2, Determineu com seran els registres, i els criteris, de la comptabilitat de l’activitat econòmica : quines despeses poden ser imputables com a particulars o com a gestions o compres de l’activitat econòmica : per exemple, convidar a dinar a un possible client, quina imputació en faria ?

3, Establiu horaris de treball definits, per conciliar treball I família u oci; això permetrà optimitzar la productivitat, i deixar temps a altres tasques complementaries (formació, marketing, seguiment de les xarxes socials…), i en cas de substitució i suplència l’assignació de temps.

4, Estudieu possibles camins de futur : el tipus de personalitat juridica, els productes i/o serveis que s’ofereix, i les tendències del mercat, per tobar el segment més idoni en funció dels recursos humans i materials de que es disposi.

5. Prioritzeu la salvaguarda de les propietats particulars, enfront d’avals o préstecs que es puguin demanar, especialment la vivenda habitual

6, Vigileu aquelles despeses que se suporten a nivell particular, quan en realitat una part son de l’activitat econòmica (per exemple telèfon casa, llum casa, despatx a casa…), ja que poden distorsionar el resultat econòmic.

7, Prepareu els tancaments anuals comptables de l’activitat econòmica, amb rigurositat : us permetra tenir una visió global de com evoluciona, malgrat de que no sigui exigible.

8. Calculeu els preus realistes del vostre treball : el preu hora de la vostra intervenció, i els marges possibles, en cas de negociació.

9, Feu equip; tingueu persones externes que us puguin orientar (gestories, entitats gremials o de sector…), i a la vegada creixer amb la contractació de nous professionals, en la mida que us ho permeti : afavorirá l’especialització i reforçará el creixement.

10. Preveieu que no sempre la vostra vivenda serà l’oficina; cal tenir en compte què per creixement, per la propia evolució del negoci… pot ser necessaria la contractació d’un local (per exemple per atenció al public), igual amb una persona presencial, o amb despeses pròpies (consums, lloguers, mobiliari, ordinador…) : cal tenir-ho present perque els preus, o tarifes, s’hauran d’ajustar a la nova situació, i pot representar un increment dels mateixos, sense un augment significatiu del valor afegit, de cara al client.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.