L125.- La Catalunya dels pobles…”El Foraster”

Aquesta temporada, el programa de TV3 “El Foraster”, ha encertat plenament amb els seus programes de Mura, de Paüls, Sant Llorenç de la Muga, La Coma i la Pedra, o El Montmell… al deixar-nos emocionar i viure, amb les famílies, els trets del seu dia a dia.
És la Catalunya profunda, aquell territori fora de les rutes turístiques o comercials, i dels visitants més superficials, no hi portaran grans carreteres, ni s’hi trobaran hotels o restaurants per fer-hi estada.
Són aquests pobles què, sense tenir res, ho tenen tot; poques vegades hi surt una televisió o un mòbil engegat, perquè la vida transcorre al ritme pausat del temps; carrers amb pocs cotxes, carrers i places per jugar i conversar, per fer la xerrada, camins per anar a l’hort… una vida senzilla per disfrutar dels tots els moments.
Però sobretot un veïnatge què fa pinya, què s’ajuda i es coneix, uns lligams familiars arrelats en el nom de les cases i, moltes vegades, veïns que també són família.
Llocs que semblen perduts, però propers a la civilització, què gaudeixen de les comoditats de la vida moderna, però que recorden els moments viscuts amb menys avantatges.
També un reconeixement a en Quim Masferrer, per el seu guiatge, l’empatia i el respecte cap a ells, per descobrir tresors humans, i vivencials. i el seu reconeixement. Aquestes temporades fetes han consolidat una forma de fer, què permet escoltar de les persones les vivències què no acostumen a explicar, però amb el caire entremaliat e informal d’en Quim, surten d’una forma senzilla que les fa humanes, properes, i sentides.
Tot un plaer per gaudir d’aquests indrets, què són autèntics, i la seva gent que comparteix els seus relats, i ens fan compartir la nit sota les estrelles, la sortida del sol, a la matinada o l’estada a dalt d’un cim…; malgrat que la televisió els hagi envaït per unes hores, tornará la calma als seus carrers.

Aquesta autenticitat fa què quan estem a la Cirera, valorem encara més la singularitat d’aquests indrets, i el desig de què, entre tots, la mantinguem…

Gracies Quim i al teu equip per donar-ho a conèixer, per l’orgull què sempre demostren els veïns per els seus orígens, i per aquest alè d’autenticitat…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.