C67,,- L’ubicació dels millors locals, a Granollers.

La Porxada, l’Ajuntament (edifici amb la torreta del rellotge), i el campanar de l’¡esglèsia parroquial…el local que comentem es el que té la façana blanca…

Passejant ahir a la tarda per Granollers, hem va fer reflexionar veure alguns locals comercials (del que es considera el nucli historic) buits, a l’espera d’un llogater; concretament son un al costat mateix de l’Ajuntament (a la Plaça Porxada i a pocs metres de l’Esglesia Parroquial), i l’altra al carrer de Sant Roc (al costat mateix de l’Administració de Loteria més centrica).
Potser aquest fet no hagues ocorregut fa 20 anys, però els habits i les formes de comprar i mouren’s han canviat.
1, D’entrada aquests dos locals, suposadament, deurien construir-se com a un sol edifici, i el seu canvi d’us a comercial, fa que el lloger sigui per tot l’edifici, ja que hi hauria un sol acces.
2, En l’actualitat ni l’esglesia,ni l’Ajuntament o l’Administració de Loteria son llocs referents de la mobilitat ciutadana; en part perque alguns processos s’han automatitzat o es poden fer per la xarxa, i en altres (com l’Església), perque han perdut molts assistents als actes religiosos.
3. La peatonalitzaciói la manca d’aparcaments comodes i ben situats, fa que el comerç ubicat en aquest entorn historic perdi interes, especialment també perque no hi ha una oferta de transport public pensat en el possible comprador.
4, Versus els centres comercials, els establiments ubicats al centre històric no estan en un mateix indret, i cal fer diferents rutes per cercar-los, i en cas de compra anar carregats fins a la seguent botga o al cotxe.
5, La no disponibilitat d’un abonament-parking gratuit, amb la formula que fos, permetria un estalvi i un valor afegit que afavoris la visita a aquests establiments centrics.
6, La pÈrdua dels cinemes en espais centrics de les ciutats, ha fet que aquests s’intal.lessin en els centres comercials, on si son l’autentic motor-reclam; cal retornar a algun element que cridi a omplenar novament els nostres carrers.
7, Encara que sigui una activitat festiva, el sol fert de mirar aparadors, ja es una publicitat gratuita que pot ajudar a retornar un altra dia a fer alguna compra.
8,Cal ser selectiu amb establiments que aportin singularitat i nom, especialització i referencia, perque seran una crida a que el possible client, es sedueixi per una nova experiència; per posar un exemple visual, a les cameres de TV3 que surten al programa dels temps, hi ha la d’Igualada, on a la Plaça de l’Ajuntament (hi deu ser semblat de superficie a la de Granollers) hi ha diferents locals i taules al carrer, i a més un hotel de menys de 10 habitacions…us imagineu que a la Porxada (de Granollers) hi hagues una oferta de dos o tres restaurants per sopar-hi al estiu a la nit ?…
9, Potser totes aquestes reflexions son molt utopiques : es cert, hi ha d’haver una associació de comerciants implicada, una administfació local que hi dongui suport, un projecte ciutada que li dongui suport, i uns emprenedors o inversors que hi apostin…
10, El comerç de franquicia sòn, es avui per avui, els establiments que marquen la diferència, per producte, per la mobilitat de les seves col.leccions, per el suport de la marca i dels recursos publicitaris… i per tant cal cuidar-los :la manca de “Zara” pa poques setmana, o la de “Massimo Dutti” fa uns messos no hi ajuden

Local al costat de l’Administració de Loteria més centrica de Granollers, i en un dels carrers de més transit peatonal (Carrer de Sant Roc)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.