L138,,- El 11è Mercat d’Espècies i Productes de la Terra, d’Argençola 2021 : una entrada pendent de l’any passat…(I07)

Era la segona vegada que anavem a veure aquesta mostra, i activitats relacionades en cada edició, amb una planta diferent : en aquest cas era el fonoll. Al poblet si accedeix per un trencall de la antiga N-II, i també té sortida identificada a la A-2.
Té una 223 habitants (2015), repartits entre diferents unitats de població : Argençola (que té l’Ajuntament i uns 82 habitants), Clariana, Carbasí, Contrast, Plans de Ferran, Porquerisses, Santa Maria del Camí i Rocamora; el nucli d’Argençola on té lloc l’esdeveniment es troba a la part alta d’un turonet, i els seus carrers es van enfilant, desordenadament, fins a l’església i les restes del castell. Hi ha un vial asfaltat que permet accedir fins a la part alta del poble, i un parking proper a l’espai on hi ha l’Ajuntament.
Hem de felicitar als organitzadors, i a les persones que hi presentaven els seus productes i artesanies, per donar vida a una activitat, encara sotregejada per l’incidència de la pandemia, però amb la voluntat de mantenir aquest format, que anualment aplega a visitants preocupats per la natura, per els productes naturals, els llibres especialitzats i xerrades relacionades…
Crec que hi deurien haver una quincena de parades (2021) : de producció de mel, de salses naturals, licors naturals, de sabons artesans, de llibres especialitzats en història local, flora autòctona, i energies renovables…
Amb aquest format és una fira que omple bona part del espai  i places del poble,; el lloc és poc apropiat per a persones amb limitacions de desplaçament, malgrat que qui ho conegui, es pot accedir fàcilment fins a la part alta amb vehicle i aparcar aprop.
La seva situació més alta que l’entorn permet unes vistes impressionants sobre els voltants, a la vegada que el juny es un moment en que els colors de la natura esclaten en aquest racó de l’Anoia : del verd/daurat dels cereals, a la verdor dels boscos de pins, i l’esclat de les flors que de forma variada omplen racons i marges…
Un d’aquells racons de la Catalunya interior que us sorprendrà…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.