M85,,- Antonio Maria Palou de Comasema i Monés : la seva defunció a Santa Ana (El Salvador) – 1 de desembre de 1899…(CUB10)

Poques dades podem extreure de les anotacions, al registre de Santa Ana (República del Salvador), en el moment de la seva defunció, i tampoc constava a l’Arbre General de la família de 1996.
Hauria nascut l’any 1869 (desconeixem en aquest moment, on vivien), segurament la mare tindria uns 22 anys, i seria el segon fill del matrimoni Comasema-Monés; la seva mort, es produeix d’una manera violenta “un balazo” encara que es desconeixen els detalls de com es va produir. Era Advocat i residia a la població de Santa Ana (República del Salvador), capital del districte del seu nom. Aquesta defunció es produeix dos anys i mig després de la mort de la seva mare als 50 anys (a Lloret de Mar), i no podem intuir sí, aquest fet, podria tenir incidència en el fet de la seva mort.
Santa Ana és la segona ciutat del pais, després de la capital, San Salvador; la seva situació estratègica amb Guatemala i Honduras, va fer que al segle XIX, es produïssin diferents enfrontaments e invasions en aquest districte. El Salvador es va independitzar d’Espanya l’any 1841.

Mapa del Salvador amb els districtes

Primera pàgina del llibre de defuncions de Santa Ana, on hi consten les anotacions que s’esmenten :

Anotació 827, reproduida literalment (diapositiva 180 consulta “familyserach” – libro de defunciones Santa Ana 1899-1902) :
“…Antonio Comasema de treinta años de edad, soltero, originario de España y vecino de esta ciudad, hijo legitimo de N. Comasema, falleció ayer a las cinco de la tarde de un balazo. Santa Ana, diciembre primero de mil ochocientos noventa y nueve…”

Anotació 584, reproduida literalment (diapositiva 310 consulta “familysearch” – libro de defunciones Santa Ana – 1899 -. 1902)
“…Antonio Maria Palou de Comasema y Monés, de treinta años de edad, soltero,abogado, originario de España y vecino de esta ciudad, hijo legitimo de N. Comasema, ignorandose el nombre de la madre, falleció el dia treinta y uno (?) de noviembre de mil ochocientos noventa y nueve…”
En aquesta anotació apareix en diagonal : “No vale”, i amb el mateix número hi ha la anotació d’una altra persona.

Anotació 586, reproduida literalment (diapositiva 311 consulta “familysearch” – libro de defunciones Santa Ana – 1899 -. 1902)
“…Antonio Maria Palou de Comasema y Monés, de treinta años de edad, soltero, abogado, originario de España y vecino de esta ciudad, hijo legitimo de N. Comasena, ignorandose el nombre de la madre, falleció el dia treinta (y uno) noviembre del año próximo pasado, a las cinco de la tarde, de un balazo. El infrascrito Alcalde hace constar : que a solicitud de D. Vicente Luncil (¿) en concepto de encargado de D. Berenguer de Comasema, hermano del finado, se amplia la partida 827 del Libro de Defunciones, correspondiente al año próximo pasado, agregándose a la presente los nuevos datos suministrados, en cuanto al nombre y apellido del mencionado difunto. Santa Ana, setiembre catorce de enero de mil novecientos. Santa Ana setiembre vale…”

Imatge de la consulta a familysearch…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.