L155,,- Un rally, que passa volant… L’edició 56 del “Catalunya-Costa Daurada 2022”… (C38)

Punt de sortida, a l’encreuament de la Carretera de Santa Coloma de Queralt, amb la de La Cirera

Aquest any vàrem coincidir aquest cap de setmana, amb l’etapa al nostre municipi, amb la limitació de desplaçament que ocasiona, tant per qui som veïns, com per els visitants que s’apropen per a veure-ho.
Cal remarcar què aquesta competició no té el nombre de seguidors, a l’alçada dels equips competidors, ni dels pilots participants, entre ells en Sébastien Oger, que ha guanyat la competició d’aquest any, ha estat campió Mundial de Rallys en 9 ocasions, del 2013 al 2022, llevat de l’any 2019.
Destacar a més què, a Rauric, a l’encreuament de Savalla, o a la carretera de Segura varem trobar aparcats a la vorera un nombre significatiu de vehicles (potser uns 130, feta una valoració molt personal), amb families, però principalment joves, o aficionats amb els seus fills, que feia estona que havien arribat : alguns d’ells acampats amb tenda, amb autocaravana, menjant un entrapà al cotxe, o amb una taula de camping i la nevera, grups què, de segur, ja havien vist en alguna altra ocasió.
Més enlla de què en Sébastien Ogier pugués signar al llibre d’honor de l’Ajuntament per el nombre de titols aconseguits i el seu pas per el nostre municipi penso què, de cara a properes edicions, es valorar :

  1. L’implicació i suport de Santa Coloma de Queralt, dels seus establiments, què en resulten afavorits per aquest nombre de visitants puntuals i on hi han de fer les seves compres, o fer algun apat.
  2. Publicitar i comunicar als veins de la Baixa Segarra aquest esdeviment, com a part de l’oferta lúdica, en especial, quan només es divulgen els talls de carreteres afectades.
  3. Editar un planell de les rutes alternatives per seguir l’etapa, o per anar als pobles veïns de la part de carretera afectada.
  4. Donar a conèixer els horaris i els llocs de concentració dels vehicles, de com accedir a la zona d’arribada, als espais on acampen els equips les seves roulottes, i els camins interiors per on circular; potser inclus amb alguna rotulació puntual, als encreuaments.
  5. Situar al mapa de la competició a Llorac, amb algun acte fora de programa : alguna conferència relacionada, un dinar popular, una visita guiada, o l’entrega d’un folletò turístic de record.
  6. Tenir un equip de voluntaris puntuals municipals de suport a l’esdeveniment, per ajudar en la mobilitat, un protocol minim per a resoldre possibles incidencies o incidents.
  7. Poder mantenir uns llocs de recollida de brossa selectiva, amb cubells diferenciats què a part de facilitar la seva recollida, ens ajuden a mantenir en molt bona posició la recollida selectiva a nivell comarcal

De vegades, hi han esdeveniments que passen volant : un vist i no vist, i molts municipis voldrien tenir aquesta possibilitat. A veure si el proper any aquesta etapa de Rauric-Savalla-Segura-Conesa els torna a convençer, i a visitar-nos novament…

Tram d’etapa a la Conca de Barberà
Participant prop de la zona de sortida, a Rauric


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.