C84.,- L’estació radiotelegràfica de Lliçà de Vall : oblit i/o indiferència…

A finals d’octubre ha tingut lloc la “Setmana del Turisme Industrial”, com una eina de descobrir espais productius, que ajuden a entendre i veure com es feien les coses fa anys, i que promou el coneixement culturals dels edificis i dels indrets on estan.
Molts d’aquest edificis, s’han rehabilitat per la feina de les administracions i de col·lectius implicats en la seva defensa; alguns amb una nova activitat, que els preserva de la seva destrucció o deteriorament, d’altres com a museu reproduint el que si feia de forma museïtzada, o d’altres apuntalats o esperant un projecte que els recuperi.
Un dels punts que identifica a aquest patrimoni històric industrial, es la seva vinculació amb l’entorn, que hagi estat una referència per als veïns i que aquests ho hagin sentit propi.
Aquesta característica no la gaudeix la que va ser Estació Radiotelegràfica de Lliçà de Vall, que encara que els veïns veiessin les seves antenes, no els reportava res per a ells, ni en podien gaudir dels seus serveis.
Encara podem entreveure molt malmès l’edifici, com a recordatori,,algunes informacion a la premsa, i alguna fotografia actual :

a) Anunci a”La Vanguardia”, edició del 19 desembre 1947, pàg. 13 :

b) Anunci a “La Vanguardia”, edició 19 març 1954, pàg. 20 :

c) Ressenya visita a Lliçà (La Vanguardia, edició 30 abril 1954, pàg. 12) :

d) Visita importadors cotoners (La Vanguardia, edició 11 maig 1957, pàg. 27) :

e) Extracte de l’article a la revista “Parietes” :

Com arribar-hi :
Situats a l’Ajuntament de Lliçà de Vall, i a la rotonda, cal agafar la C-155 en direcció a Granollers; passeu per el pont sobre el Riu Tenes, i gireu a mà esquerra, seguint el marge del riu i entrareu a l’Avinguda del Tenes, que segueix el marge del riu. Avanceu per aquest vila que es converteix en camí de terra. A uns 200 metres trobareu l’edifici a mà dreta, i al mateix camí hi ha una pilona de ciment característica. La part de l’edifici que es veu es la del darrera derruida en part.

En aquesta imatge es veu en la part inferior de la mateixa, el camí de xiprers, i una plaçeta que podria correspondre a l’entrada principal a l’edifici…

Imatge amb la possible identificació de possibles ancoratges de les antenes

Imatge actual de l’edifici; la porta d’entrada hauria estat ubicada a la dreta del edifici, en un espai tancat i no accesible.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.