L157.,- La conservació del Molì del Carras, i la recerca del patrimoni fluvial del Riu Corb : qüestió pendent ?… (C39)

En la ressenya “Estudi documental del Castell de La Cirera” es fa constar a la pàg 18 “…Quan al 1364 Alanyà va adreçar-se al rei de nou, el molí es trobava en ruines…”; és en aquest any que Guillem d’Alenya figura com a Senyor dels castells de Llorac i de La Cirera.
Si aquest molí es trobava enrunat (sense servei) caldria pensar en la hipotesí de que podria haver estat en servei, uns 50-70 anys abans, i per tant situariem entre 1294 o 1314 l’activitat darrera del molí, sense que poguem documentar aquesta aproximació.
Suposo que per a qui conegui el territori, amb detall, la ubicació exacte del molí no hauria de ser cap impediment la seva localització; personalment no conec el lloc, però a la xarxa he localitzat dues fonts que documenten gràficament com es troba el mateix..
Seria interessant de deixar constància documentada de tots aquests aprofitaments fluvials (passeres, fonts, resclosa, recollidos d’aigua canalitzacions…) que també formen part del coneixement de la nostra història; una ha estat la de l”Angela Llop què, en el seu compte de “flickr” va penjar les set fotos següents i, l’altra un reportatge a la web del “Centre Excursionista Queralt”, respecte d’una excursió, visitant aquest lloc :


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.