M100,,- L’exposició, de 55 anys dibuixant, d’en Isidre Monés, a Esparraguera…

Detall de la sala, exposició oberta fins el proper dilluns dia 13 de febrer

Algun dels dibuixos i sèries de cormos en que ha treballat…

Aquest darrer dissabte vàrem visitar l’exposició retrospectiva d’en Isidre Monés Pons oberta, fins aquest proper dilluns dia 13, a la Sala Municipal de Cultura (carrer dels Arbres 38 – Esparraguera), i de que ens acompanyes en una visita comentada, que vàrem agrair.
Cada dia l’Isidre va penjant, al facebook, moltes de les seves obres : recentes, fruit de la seva dedicació diaria, a fer noves creacions sobre el paper i què ens comparteix a la xarxa, o de dibuixos i treballs de diferents èpoques
Com ell mateix descriu tots els seus dibuixos són fets manualment, amb tècniques diferents de llapis, acrilic, o d’altres mitjans, sense intervenció de programes d’ordinador, i crec que neixen de tres habilitats : una és la de l’observació del detall, del treball acurat, molt visible en els dibuixos d’espais i racons paissatges…, on perfila, quasi fotogràficament, les pedres que conformen una paret, o les vetes d’una fusta gastada pel temps…
Una segona habilitat, molt més creativa, de deixar anar la seva imaginació amb personatges com el “llargandaix”, els animals metàlics, o les seves recreacions de màquines impossibles, com si fossin extretes de l’imaginació d’en Jules Verne.
I una tercera habilitat què és la seva transversalitat, en treballs, formats, i tècniques de dibuix, que no l’ha encasillat ens uns personatges o encàrrecs definits, ni ha segmentat la seva capacitat creativa.
Però, tambe, hi ha un treballs més continuats, com les séries de cromos fetes per a diferents productes de “Bimbo”, pastisets dels anys 60, que portaven cromos col.leccionables, com els de “Historia de la Navegación”, o “La vuelta al mundo con Bimbo”, entre d’altres, albums què ens acostaven i encuriosien en aquestes matèries i coneixements, i que l’Isidre Monés, havia dissenyat i dibuixat amb tota l’informació i/o imaginació recollida, amb uns mitjans de consulta molt diferents als d’ara
Un capítol apart, és la seva aportació a revistes com “Cavall Fort”, on algunes portades son seves, llibres on hi ha ilustracions seves, o de jocs i puzzles dibuixats per ell o d’altres sèries…
Un món que no s’acaba amb el que he descrit : hi ha insercions en el mon dels punts de llibre, ilustracions per a la Biblia, i un seguit de treballs per al mercat nord-americà…
És una visió de les meves percepcions després de la visita : de cada una de les vitrines exposades se’n podria fer una exposició per si sola. Crec que hi han entrevistes on ell ha detallet amb més detall historietes, editorials, noms de les persones amb qui ha col.laborat i conegut.
Gracies Isidre per dedicar-nos aquesta tarda de dissabte, i per el teu treball.

POSTDATA : Amb aquesta entrada s’arriba a la num. 100 d’aquest bloc de història familiar dels Monés, i resten moltes històries per explicar : la branca cubana dels Monés, la seva vinculació amb “L’Orient Express”, les germanes casades amb un General i un Tinent Coronel, la relació amb els Soujol, familia propietaria de les primeres linies de tranvia a Barcelona, la inauguració del Primer Saló de l’Automovil a Barcelona (no reconegut), la participació en la construcció de l’edifici de “Tabacalera” a Tarragona i el descobriment de la necropoli, d’en “Pierre” Monés” un dels millors pilots de curses de fa un segle, de l’oficina bancaria dels Monés a Nova York…i també d’altres membres de la familia, perquè també son històries nostres…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.