L89.- Si hi ha ciclistes esmorzant, no passis de llarg…Article de Guillem Plans al Diari de Sabadell (22.01.2021)… (F09)

El passat diumenge dia 21, en Guillem Plans va publicar al “diaridesabadell.com”, un article amb aquesta referència, que m’ha semblat prou interessant per a fer-ho extensiu, i generalitzar-ho a l’indret de Santa Coloma de Queralt. El digital “gprovincia.cat” fa poques setmanes també va fer un article i llistat d’establiments en algunes comarques tarragonines l’article :”Restaurants i bars per fer un bon esmorzar per ciclistes”.

De forma habitual defugim de comerços, establiments o restaurants on no hi veus ningú a dins, i et fa confiança aquell on s’hi veu moviment, gent amb bosses de la botiga, o gent asseguda a la terrassa…; és un fet segurament amb un raonament poc premeditat, però què ens reafirma la tesi de que si hi ha gent que s’hi acomoda, per alguna cosa deu ser.

Hi ha d’altres raonaments potser que són més calculats : la presentació de l’establiment, la neteja o comoditat del local, l’oferta dels productes amb una publicitat clara, o unes promocions que s’adiuen amb el què estem cercant…

Els ciclistes (què fan excursió), o els motoristes (què fan més ruta), són els habituals d’aquests àpats dels diumenges i/o festius : una simbiosi esport/trobada social, què difícilment podríem disociar, amb una taula compartida de bons productes per degustar.

La formula és ben senzilla, i ens ho referma l’article què esmento : un seguit de bars i restaurants, on de forma continuada hi fan parada, una guia on trobar-hi quelcom per arrodonir el temps festiu i d’oci; un seguit de bones adreçes què es van transmeten dels més experimentats, als que s’hi van incorporant. Més que una trobada és un ritual, crec que és i forma part de l’aprenentatge i de la pertinença a un grup on es comparteix una afició.

Els llocs de parada són espais què no els hi demanem grans floritures, ni decoracions, com a molt, i si fa bon temps, un espai a l’aire lliure, una taula compartida i/o ajuntada on hi capiguen tots, un espai suficient on deixar les bicicletes o motos a la vista, mentre es degusta aquest esmorzar esperat durant la setmana.

Segurament podríem fer aquesta ruta a la nostra Baixa Segarra, un llistat de llocs on fer descans i esmorzar, i a la vegada conèixer rutes, pobles i llocs on tindriem ocasió de tornar-hi amb la familia; però també aquests esportistes es poden trobar comprant pa o pastes, o altres productes de comerç local…

Una fòrmula què potser caldria repensar i potenciar, en un món post-covid, on segurament aquestes trobades guanyaran impuls…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.