L89xx- Si hi ha ciclistes esmorzant, no passis de llarg…Article de Guillem Plans al Diari de Sabadell (22,01,2021)…

El passat diumenge dia 21, en Guillem Plans va publicar al “diaridesabadell.com”, un article amb aquesta referència, que m’ha semblat prou interessant per a fer-ho extensiu, i generalitzar-ho a l’indret de Santa Coloma de Queralt; també el digital “gprovincia.cat” fa poques setmanes també va fer un article i llistat d’establiment en algunes comarques tarragonines al article :”Restaurants i bars per fer un bon esmorzar per ciclistes”.

De forma habitual defugim de comerços, establiments o restaurants on no hi veus ningú a dins, i et fa confiança aquell on hi veus moviment, gent amb bosses de la botiga, o gent asseguda a la terrassa…; es un fet segurament amb un raonament poc premeditat, però que ens reafirma la tesi de que si hi ha gent que hi ha fet confiança (potser enfront d’una competencia propera, amb una oferta similar), doncs per alguna cosa serà.

Hi ha d’altres raonaments potser que son mes calculats : la presentació de l’establiment, la neteja o comoditat del local, l’oferta dels productes amb una publicitat clara, o unes promocions que s’adiuent amb que estem cercant…

Els ciclistes, que fan excursió), o els motoristes (que fan mes ruta), son els habituals d’aquests apats matinals dels diumenges i/o festius : una simbiosi esport-trobada social, que dificilment podriem disociar, amb una taula compartida de bons productes per degustar.

La formula es ben sencilla, i ens ho referma l’article que esmento : un seguit de bars i restaurants, on de forma continuada hi fan confiança, una guia on trobar-hi quelcom per arrodonir el temps festiu i d’oci; un seguit de bones adreçes que es van transmeten dels mes experimentats, als que s’hi van incorporant.

Mes que una trobada es un ritual, crec que es cert, i forma part del nostre aprenentatge i de la pertinença a un grup on es comparteix una afició.

Son espais que no els hi demanem grans floritures, ni decoracions : com a molt, i si fa bon temps, un espai a l’aire lliure, una taula compartida i/o ajuntada on hi capiguen tots, un espai suficient on deixar les bicicletes o motos, i que les poguem veure mentre degustem aquest esmorzar esperat durant la setmana.

Segurament podriem fer aquesta ruta a la nostra Baixa Segarra, un llistat de llocs o fer descans i esmorzar, i a la vegada coneixer rutes, pobles i llocs on tindriem ocasió de tornar-hi amb la familia; però també aquests esportistes els he trobat comprant pa o pastes, o altres productes de comerç local…

Una formula que potser caldria repensar i potenciar, en un mon post-covid, on segurament aquestes trobades guanyaran impuls…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.