L136.- El primer Sant Marc d’una nova etapa…(C31)

Crec que tots esperavem la data de Sant Marc d’enguany, en part perquè representava el retorn a una certa normalitat, després de dos anys amb mascaretes i moltes limitacions però, també, ha estat punyent perquè s’ha notat l’absència de la Teresa Roca de Cal Castell, cuinera amb el seu  marit Francesc, i amb matrimoni d’en Lluís i la Rosa, d’una paella d’arròs, on tots hi erem convidats a participar-hi.
Tota una festa, i una singularitat què, personalment, sempre m’ha semblat un dinar familiar on els què, desde fa uns anys, la compartim sempre ens ha fet sentir membres d’un poble.
Un dinar, i una preparació on tots hi hem col.laborat : des de les amanides, parar les taules, emplatar l’aperitiu, o tastar l’arròs… tothom hi era convidat.
Però el temps i la malaltia ens han fet perdre part d’aquest equip, on cada arròs de Sant Marc era tant especial i, a la vegada, cuinat amb aquella naturalitat què requereix un plat ben preparat, i ara no ha tingut continuitat  en ningú que agafi el relleu. A la darrera reunió de veïns de l’agost passat, vàrem escollir una Comissió de Festes què ha encarregat a una empresa externa la preparació d’una paella, com a acte principal d’aquesta festivitat. Però, el primer acte de la trobada, ha estat la Missa del Sant on un públic menys nombrós i participatiu, en uns moments difícils pels temes religiosos.
Al moment del dinar, vàrem trobar a la taula un plat de ceràmica amb el nom de la Cirera i la imatge del seu fruit i d’un got, gentilesa de l’Alcalde Jordi Canela, què queda en propietat de cada assistent, amb l’intenció de portar-lo en properes festes del poble, i estalviar la utilització de estris i elements d’un sol ús, què perjudiquen el medi ambient.
Una festa què, en el futur, ens ha d’esperonar a trobar, entre tots, aquest esperit què va promoure aquesta diada, i a cercar elements festius perquè continui tenint aquest caire de dinar de veïns. En el record ens quedaran aquelles paelles compartides, viscudes i gaudides…; potser el temps ens dirà si la paella ha estat una etapa, i el futur ens pot proporcionar un nou format o un menjar diferent…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.