M84,,- Josep Monés Vall(s), a “Exposición Nacional de Agricultura” del 1857 a Madrid, fa 165 anys…(PRA05)

Poques referències tenim d’aquesta branca familiar, al Prat del segle XIX, llevat del fill Mones Valls que va anar a Cuba; fa unes setmanes vaig localitzar, en el catàleg de la “Exposición Nacional de Agricultura” el nom d’en Josep Monés i Vall(s), del Prat de Llobregat. No hi cap altra grup familiar amb el nom de Vall, i per tant hen de deduir què es tractaria d’una errada de transcripció.
Els pares del Monés Valls, eren en Pere Monés i Alaiò, i Na Coloma Valls, casats l’any 1813, segons la pàgina 48 del llibre “Monés, historia d’un cognom”; en la versió desplegable de l’arbre de 1996, hi ha una errada, però coincideix l’any del casament; en Pere Monés i Alaió era fill d’en Pere Monés i Folquet i de Magdalena Rigual-Alaió, vinculats a la casa de Ca l’Alaió nissaga important pratenca de l’època, i de la qual reproduïm una imatge de la seva façana, actualment desapareguda.
En Josep Monés Vall(s) és el primer membre masculí dels fills, ja què amb el sistema tradicional català d’herències, el fill gran es qui hereva totes les propietats familiars.
El fet de presentar els seus productes a aquesta “Exposició, Nacional”, haver estat seleccionats els seus productes, denota una qualitat; si veiem el full de Barcelona reproduit, coneixe’m que es tracta de “Vino” (com es veu a la primera linia) i despres amb el idem van reproduint aquest producte. Es curios que no hi hagi altre producte amb un nom semblant.
El fill petit dels Monés Valls, en Pere Monés i Valls, s’establirà a la illa de Cuba formant la nissaga del Monés Maury…

Dues imatge del que era la casa pairal dels Alaió…
Primera pàgina del catàleg i full on hi consta en Josep Monés i Vall…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.