L181,,- La reposició del quadre de Magí Batlle, al socal social de La Cirera…

Abans de les obres de reforma, del local social de La Cirera, hi havien tres objectes referents a la història del nostre indret : la talla de la Verge cremada, una fotografia antiga de l’església (enmarcada) i un quadre d’en Magí Batlle, que es va col.locar sobre la xemeneia.
Durant les obres, les tres peces, van quedar arreconades en un costat, sense la deguda protecció, i van ser retirades, fins què, una vegada finalitzades, poguessin retornar al mateix lloc.

Durant la festa de Sant Marc d’enguany, i veiem la paret de la xemeneia del local vaig indagar i localitzar on eren, i suposo què al whatsapp del Poble, es deurà obrir una conversa, envers la seva ubicació definitiva.
La talla de la Verge (suposo per l’alçada i volum ho deu ser), greument cremada, crec que hauria de retornar a l’església i, documentar aquest episodi de la guerra civil, amb algun text d’acompanyament.

On hem de posar l’atenció, el debat i la conclussió a que s’arribi és amb el quadre d’en Magí Batlle, per dues raons, la primera perquè correspon a un dels pintors de l’escola colomina (el seu germà també ho era), i perquè esta datat l’any 1933, amb una imatge de Santa Maria de Belloch, abans de la destrucció, durant la guerra civil, i és un exemple únic d’aquest espai, representat amb colo, ja què els documents fotogràfics que hi ha, són en blanc i negre.

Hi han quatre temes a valorar, :la seva ubicació i les condicions ambientals per a garantir la seva conservació (és una pintura sobre fusta), la seva preservació davant de desperfectes que pogués tenir, i/o sustracció, definir documentalment el(la) propietari(a) del mateix, i/o les condicions de cessió al local, documentar-lo perque consti com a obra pictòrica dela autor.
Esperem gaudir novament d’ells, que són una part tangible de la nostra història…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.