L183,,- Manca una possible especialització dels arquitectes ?…

Aquests professionals tenen, avui en dia, molta responsabilitat de com quedarà una obra externament, en el disseny dels interiors, la seva practicitat, la previssió i espai per les instal.lacions, les reglamentacions a que obliguen els materials, la seguretat de les persones que hi intervenen, i el seu encaix amb l’entorn i l’epoca dels edificis propers.
Les meves vivències, amb diferents arquitectes, hem fan valorar la necessitat de què, aquests, tinguessin alguna especialització acadèmica (o master especific), en el moment en que se’ls hi encarregui una actuació envers espais o indrets, amb un alt contingut històric, o representatiu d’un entorn concret.

Estem veient, cada vegada més, projectes que malmeten la coherència dels indrets i que s’utilitzen elements arquitectònics que no corresponen al moment en que l’obra va ser edificada.
Aquestes intervencions arqueològiques haurien d’estar vinculades a equips interdisciplinars, on es recuperès la garantia de les reformes, coherentment amb el que han estat, la recuperació d’elements i referències arquitectòniques, com una forma de respecte del passat i de les diferents corrents artistiques, amb l’objectiu de què, les noves generacions, coneguin els elements pròpis de cada edificació, en la seva aproximació, més real, als seus origens.

No tot si val; cal tenir un respecte per la nostra pròpia història, per les persones què, amb menys recursos i coneixements, van construir edificis, obres… què encara, avui, són orgull de moltes persones que ens visiten
Exemple : A la provincia de Tarragona s’està fent la recuperació d’un edifici religiòs, segurament del segle XII, i s’està rehabilitant un campanar d’espadanya suposadament també de l’epoca originaria…. Doncs NO, si veiem fotografies del mateix indret, de fa uns 70 anys, veuríem un campanar molt diferent al que visualment s’esta perpetuant.

Com els hi explicarem als nostres fills què, aquest campanar, no correspon a l’època de construcció de l’església ?, si tindrà el mateix acabat…

L’arquitectura forma part del disseny de la nostra vida, i del nostre entorn…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.