M79,,-“Mediterraneo”, guardons per a la pel.licula produida per Fasten Films d’Adrià Monés… (FAM13)

La pelicula “Mediterraneo” coproduida per “Fasten Films” de l’ADRIA MONES MURLANS, ha estat una de les destacades produccions premiades en aquests “14 PREMIS GAUDI” atorgats ahir, en una brillant festa del sector, després de l’aturament per la pandèmia, i que rebre 11 reconeixements, entre ells el del Públic:

La pelicula guardonada descriu  l’inici de la tasca d’en Oscar Camps, activista, empresari d’una empresa de socorrisme, què va fundar la ONG “Open Arms”; arrel de la crisi dels refugiats sirians va anar a la illa de Lesbos (Grecia) i ,amb diferents voluntaris, varen començar a ajudar a arribar els refugiats a la platja; amb la repercusió mediatica va poder ampliar la seva tasca amb un vaixell que porta el nom de l’entitat.

És un moment molt significatiu per al cinema catalá, després del premi aconseguit per la directora Clara Simón a la “Berlinale” fa unes setmanes, que pot representar una empenta i donar visibilitat a aquesta creativitat i a una forma de fer.

La productora Fasten Films, ha lograt aquest reconeixement després de produir diferents projectes cinematogràfics. Reproduim la presentació del curriculum, penjat a la web de la productora :

Però també a la familia Monés, cal destacar en VALENTI SALLENT i MONÉS (fill d’en Valentí Sallent i Na Mercé Monés i Serra), va viure a Barcelona, a la casa que tenia al carrer Albeniz 2 de Sarriá.
Va tenir la seva propia productora JA-VA (acrònims de José Antonio de la Loma i de Valentí Sallent), que van fundar l’any 1960.
La seva filmografia es d’una vintena de pel.licules dels anys 50 i 60 del segle passat, sempre com a Cap de Producció, i amb actors i actrius de primera linia de l’època, basicament pel.liculas de temàtica policial i de cinema negre. Entre elles “Los agentes del quinto grupo” 1954 (de IFI,SA, com a Director General de Producció), “A tiro limpio” 1963 (de Productora Balcazar, com a Cap de Producció).

Aquesta ressenya puntual, tindrà una entrada propia per agrupar la seva biografia, i la seva participació en aquesta etapa prolifica del cinema espanyol, majoritariament fet a Barcelona.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.