L128,,- Els desconeguts “calls” de la Conca de Barberà… (C29)

Carrer al call de Sarral

El 9 d’agost de l’any 2021, en Sergi Miras va publicar a “La Vanguardia” un article, que reproduim sobre els calls desconeguts de Montblanc, Sarral i Santa Coloma de Queralt; son carrers que avui en dia han perdut part de la seva personalitat i es dificil d’identificar-los per la seva història.

Però la presència jueva a les nostres contrades, cal veure-la i entendre-la com un element que va ajudar al desenvolupament dels territoris, amb moltes i variades operacions financeres; tenim la sort de que alguns documents i registres notarials certifiquen aquesta presència.

Els calls estaven situats en llocs cèntrics de les viles, propers al poder local, en dos o tres carrers i prop de la sinagoga.. i fora de la comarca si pensem en els calls de Girona o Barcelona comprovarem on es troben.

Caldria reformular la nostra visió historica, i aportar a les noves generacions el valor de cada una de les cultures que ens han precedit, i de forma organitzada presentar visitas coordinades, exposicions o altres actes que permetin valorar aquesta visió conjunta.

Imatge del call de Montblanc
Carrer de les Quarteres, al call de Santa Coloma de Queralt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.