L166,,- “Iglesia Parroquial de La Cirera” : caldría retornar la placa a la façana ?… (C39)

Imatge de la part superior de la porta d’entrada a l’església de Rauric…

Des de fa uns anys hem anat veient una placa de pedra, escapçada en dues meitats, als baixos del local social de La Cirera, que diu “Esglesia Parroquial de La Cirera”. Aquesta setmana, al passejar per Rauric, he vist què, la mateixa placa corresponent a la seva església llueix sobre la porta d’accés i, reflexionant en veu alta, hem pregunto perquè no la podem tenir també col.locada a la façana de l’església de Santa Maria, a La Cirera…

Segurament es pot pensar què, en el moment en que es va fer la placa, l’església i el poble tenien un nombre de veïns i una comunitat de fidels estable, malgrat què no consta l’estada permanent d’un Mossén al poble; les circumstàncies, el minvar dels veïns, i la baixada en el nombre d’usuaris ha fet què, l’església, tingui ara la consideració de “lloc de culte”, sense capacitat de oferir la majoria d’actes religiosos i/o sagramentals i, només, obri les dues misses patronals, al llarg de l’any…

Però, no li podem negar, a aquesta placa, el seu valor històric (no com a valor artistic, sino referencial o documental).

Igual que molts edificis han estat rehabilitats, reformats, o amb canvis d’ús, i han deixat rastre de les diferents etapes del mateix,  crec que hem de reivindicar el retorn de la placa a la façana i, si es considera oportú, d’informar del periode històric en que l’edifici va tenir tenir aquesta consideració.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.