C99,,- Ramón Costa i Mach : la seva poesia, als 20 anys de la seva mort…

La casa del carrer Torres 1 i 3, cantonada amb la Carretera de Sentmenat, on el passava a veure…

Fa uns 35 anys, vaig conèixer a en Ramón Costa, un veí de Castellar de Vallés, molt implicat en la vida local del seu poble què ens va deixar, fa 20 anys; potser qui segueixi aquest bloc de temes de comptabilitat i empresa, pugui dubtar de sí aquesta entrada es correspon amb el seu contingut; crec que si i ho comento.
Hi ha persones que més enllà del seu treball quotidià tenen habilitats, que ens ajuden i complementen i, potser, a l’inrevés. En moments determinats de la vida hi ha persones que apareixen en el nostre día a dia i, tindrán un paper singular, a la nostra vida… aquell professor que ens marcarà i sempre el recordarem, aquell company què, un dia, ens acompanya a un determinat esdeveniment, i trobem i/o descobrim aquella afició, estudi, treball o persona que ens acompanyarà…
Al llarg de la nostra vida tenim persones que anem coneixent i, d’altres molt importants en un moment determinat, que deixem de veure, per raons diverses…en aquestes descobertes, xerrades o estones, ens anem enriquint de la coneixença d’aquella persona i de les seves vivències.
En Ramón tenia una habilitat : la poesia : sabia captar en aquelles estrofes, el sentit de la vida, del que veia, i del que sentia i, a més, amb la seva màquina d’escriure, en feia copies, perquè ens gaudissim la resta de veins i coneguts.
No solament de números, i de neguits, hem de viure : cal obrir-nos a espais de gaudir d’allò que son les arts, o sencillament imaginar allò que la poesia ens descriu… allò que ens enriqueix interiorment. Aprenguem a tenir aquest equilibri racional, emocional, i deixar-nos gaudir de les petites coses que ens ofereix un nou dia.
Us deixo alguna de les poesies que hem va fer arribar, perque en gaudiu…

Nota manuscrita d’en Ramón, sense data…

“Lluna Rosada” – Cap d’Any del 1982

“D’una anada a Encamp” – 29 d’agost 1987

“Dues Quarteres d’Agost” – Darrer dia de l’agost de 1987

“Estimat amic” – 2 setembre de 1987 (darreres estrofes)

Recordatori de la seva defunció; la poesia suposo que deu ser d’ell

En Ramón Costa, en un dels actes que haviem compartit…

Avui, dia 16, tots aquests documents han estat cedits a l'”Arxiu Municipal de Castellar del Vallès”…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.