L170,,- D’Aitona a Llorac : El turisme fotogràfic de Natura (TFN)… (C42)

Capvespre de1 11 de març, a La Cirera…

En aquests darrers anys s’ha patrocinat un turisme que cerca nous motius, i/o experiències, per justificar una sortida per a conèixer el nostre territori; una d’aquestes visites és la del moment puntual de la floració dels presseguers a l’indret d’Aitona (a la comarca del Segrià), amb un seguit de camps que ofereixen una imatge visual i de color molt atraient, fet aquest què és produeix en unes dates i setmanes molt concretes de l’any, en aquest periode preprimaveral….

També, a la nostra Baixa Segarra, tenim en determinades èpoques de l’any, el paisatge de l’evolució dels camps de cereal, que els van acolorint, del verd intens, al degradat beig de quan fa el canvi, i la coloració del daurat enfosquit, proper a la sega; colors què, al llarg del dia, son canviants i què amb el vent formen sensacions visuals, con una onada…

Camps que comparteixen i/o intercalen el blat, l’ordi, la colza, o d’altres varietats, i que formen una catifa de colors i sensacions; no podem obviar el cultiu del safrà, històricament molt vinculat a Santa Coloma i el seu entorn, i que té uns colors molt particulars, la floració dels ametllers als marges, o les flors als camins amb els seus colors…

Aquest “Turisme Fotogràfic de Natura TFN” (o al menys sería un nom per identificar-ho), és molt respectuós amb l’entorn, i en cerca l’emoció visual, o l’aspecte artístic per a deixer-ne constància i captar-lo amb algun mitjà fotogràfic, o digital, que s’interessa per el que veu i ho vol conèixer…

No podem deixar de comentar l’impacte que podria tenir en alguns aspectes :

a) La facilitat de difusió de les xarxes socials i els comentaris dels seus autors poden afavorir i esperonar a un cert turisme cultural…, i/o comentar el que s’ha vist i experimentat.
b) En la ruta d’arribar a aquests indrets visuals, el possible visitant, hi trobarà llocs, monuments, racons… que no són descartables, al seu interés
c) La visita es pot arrodonir, amb l’experiència gastronòmica, entrant en algun dels restaurants de la zona, degustar la seva cuina, o gaudir de la compra de productes d’origen i qualitat (forn de pa, embotits…), en algun dels nostres establiments.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.